0

Poké bowl med laks, goma, perlebyg & mukimame

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

laks - skagen salmon, ASClimehvidløg
1 min.
Fisk

Skær skindet af fisken og skær den i ca. 1x1 cm stykker. Kom dem i en skål og krydr med fint salt og masser af sort peber. Vend rundt!

Riv halvdelen af hvidløget over og bland med limeskal og limesaftsaft. Vend det godt sammen og lad fisken trække til senere. 

Fif: hvis du bedre kan lide laksen tilberedt kan du sprede de små laksestykker ud på et stykke bagepapir på en bageplade og give fisken 2-3 min. ved 200 grader lige før servering. Men jeg anbefaler at spise laksen letsaltet og tilberedt i syren fra limen.

perlebyg
10 min.
Perlebyg

Kog perlebyg i rigeligt letsaltet vand i 10-12 min. til den er mør. Dræn vandet fra i en sigte og lad den dryppe af.

forårsløgmukimame (bælgede edamamebønner)agurk
15 min.
Forbered grøntsager

Skær agurken i små mundrette stykker. 

Skær forårsløg så fint som muligt.

Kom mukimamebønner i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå i 30 sekunder - dræn i en sigte.

ristet sesamoliehvidløgmayonnaisesesamfrøtamari soya sauce
20 min.
Goma

Rist sesamfrø på en tør pande til de er gyldne og popper. Knus i en morter med lidt fint salt.

Riv den sidste halvdel af hvidløget ned i en skål og tilsæt sesamolien, tamari/soya, lidt lys eddike og 1/2 tsk. sukker pr. person. 

Rør med mayonnaise og de ristede sesam og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel de kogte perlebyg i skåle og anret fisken og grøntsagerne henover. Top med gomadressing og de finthakkede forårsløg.

Bonusinfo

- Stærk, dansk & velsmagende

Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.

Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)

"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret! 

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?