En Poké bowl er en populær ret fra Hawaii, som er blevet trendy verden over.
Navnet "Poké" stammer fra det hawaiianske ord for "skåret" eller "skive", hvilket henviser til den måde, ingredienserne er skåret i retten.
Poké bowls er kendt for deres friske ingredienser og smage, der kombinerer sødme, syrlighed, og umami, og de er ofte serveret i smukke skåle
Poké bowls er blevet utrolig populære som et sundt alternativ til traditionelle fastfoodretter, og er tilgængelige i mange restauranter og spisesteder rundt om i verden - og NU også hos Skagenfood.
Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Kog grynene i rigeligt letsaltet vand i 10-12 min. Dræn vandet fra i en sigte, og lad dem dryppe af.
Skær avokado i tern, dryp med lidt lys eddike, og vend rundt.
Skræl rødløg, og snit dem, så fint du kan. Kom dem i en lille skål, drys med lidt fint salt, og knug salten ind i løgene med dine hænder. Kom lidt lys eddike og sukker på, og sæt til side.
Pluk persillen, og hak den groft.
Riv skallen fra citronen, og kom den i en skål. Pres saften over, og rør med samme mængde sukker, som der er citronsaft.
Riv en lille smule hvidløg ned i skålen, rør med lys eddike og god olivenolie (ca. 1 spsk. pr. pers.), og smag til med salt og peber.
Form falafelfarsen til små bitte boller (7-9 stk. pr. pers.).
Rist dem på en pande i rigeligt god olivenolie, til de er gyldne og gennemstegte, og krydr med salt og peber. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Fordel de kogte perlebyg i skåle, og anret fyldet omkring, som vist på billedet. Fordel dressingen henover.
Skagenfoods egen klassiske falafelfars er inspireret af det mellemøstlige køkken. Falafelfarsen er lavet på økologiske kikærter og rørt med persille, citronskal, hvidløg og spidskommen.
Det er piv-nemt og drøn lækkert!
Form farsen til falafler svarende til en spiseskefuld fars, og tilbered dem på én af følgende måder:
Anvend neutral olie som f.eks. raps- eller vindruekerneolie ved tilberedning.
Kommentarer og forslag til opskriften