0
Poke bowl med falafel, avokado og perlebyg
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hawaiiansk

En Poké bowl er en populær ret fra Hawaii, som er blevet trendy verden over.

Navnet "Poké" stammer fra det hawaiianske ord for "skåret" eller "skive", hvilket henviser til den måde, ingredienserne er skåret i retten.

Poké bowls er kendt for deres friske ingredienser og smage, der kombinerer sødme, syrlighed, og umami, og de er ofte serveret i smukke skåle

Poké bowls er blevet utrolig populære som et sundt alternativ til traditionelle fastfoodretter, og er tilgængelige i mange restauranter og spisesteder rundt om i verden - og NU også hos Skagenfood. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

perlebyg
1 min.
Perlebyg

Kog grynene i rigeligt letsaltet vand i 10-12 min. Dræn vandet fra i en sigte, og lad dem dryppe af.

avokadobredbladet persillerødløg
2 min.
Forbered grøntsager

Skær avokado i tern, dryp med lidt lys eddike, og vend rundt.

Skræl rødløg, og snit dem, så fint du kan. Kom dem i en lille skål, drys med lidt fint salt, og knug salten ind i løgene med dine hænder. Kom lidt lys eddike og sukker på, og sæt til side.

Pluk persillen, og hak den groft.

citron
10 min.
Citron dressing

Riv skallen fra citronen, og kom den i en skål. Pres saften over, og rør med samme mængde sukker, som der er citronsaft.

Riv en lille smule hvidløg ned i skålen, rør med lys eddike og god olivenolie (ca. 1 spsk. pr. pers.), og smag til med salt og peber.

falafelfars
15 min.
Falafel

Form falafelfarsen til små bitte boller (7-9 stk. pr. pers.).

Rist dem på en pande i rigeligt god olivenolie, til de er gyldne og gennemstegte, og krydr med salt og peber. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. 

25 min.
Anretning

Fordel de kogte perlebyg i skåle, og anret fyldet omkring, som vist på billedet. Fordel dressingen henover. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods egen klassiske falafelfars er inspireret af det mellemøstlige køkken. Falafelfarsen er lavet på økologiske kikærter og rørt med persille, citronskal, hvidløg og spidskommen.

Det er piv-nemt og drøn lækkert! 

Form farsen til falafler svarende til en spiseskefuld fars, og tilbered dem på én af følgende måder:

  • Steg på en pande i 4-5 minutter på hver side
  • Fritér i 3-5 minutter i 180 grader varm olie

Anvend neutral olie som f.eks. raps- eller vindruekerneolie ved tilberedning.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.