0
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hawaiiansk

En Poké bowl er en populær ret fra Hawaii, som er blevet trendy verden over.

Navnet "Poké" stammer fra det hawaiianske ord for "skåret" eller "skive", hvilket henviser til den måde, ingredienserne er skåret i retten.

Poké bowls er kendt for deres friske ingredienser og smage, der kombinerer sødme, syrlighed, og umami, og de er ofte serveret i smukke skåle

Poké bowls er blevet utrolig populære som et sundt alternativ til traditionelle fastfoodretter, og er tilgængelige i mange restauranter og spisesteder rundt om i verden - og NU også hos Skagenfood. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Perlebyg

Kog grynene i rigeligt letsaltet vand i 10-12 minutter. Dræn vandet fra i en sigte, og lad dem dryppe af.

avokadobredbladet persillecitronrødløg
2 min.
Forbered grøntsager

Skær avokado i tern og dryp med lidt lys eddike og vend rundt. Skræl rødløg og snit dem så fint du kan. Kom dem i en lille skål og drys med lidt fint salt - knug salten ind i løgene med dine hænder. Kom lidt lys eddike og sukker på og sæt til side. Pluk persillen og hak den groft.

citron
10 min.
Citron dressing

Riv skallen fra citronen og kom i en skål. Pres saften over. Rør med samme mængde sukker som der er citronsaft. Riv evt en lille smule hvidløg ned i skålen. Rør med lys eddike og god olivenolie(ca. 1 spsk. pr person) og smag til med salt og peber.

falafelfars
15 min.
Falafel

Form falafelfarsen til små bitte boller, gerne 7-9 pr. pers. du laver mad til.

Rist dem på en pande i rigeligt god olivenolie, til de er gyldne og gennemstegte, og krydr med salt og peber. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. 

25 min.
Anretning

Fordel de kogte perlebyg i skåle, og anret fyldet omkring - som vist på billedet. Fordel dressingen omkring. 

Ved bordet blandes alt sammen i skålen.  

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods egen klassiske falafelfars er inspireret af det mellemøstlige køkken. Falafelfarsen er lavet på økologiske kikærter og rørt med persille, citronskal, hvidløg og spidskommen.

Det er piv-nemt og drøn lækkert! 

Form farsen til falafler svarende til en spiseskefuld fars, og tilbered dem på én af følgende måder:

  • Steg på en pande i 4-5 minutter på hver side
  • Fritér i 3-5 minutter i 180 grader varm olie

Anvend neutral olie som f.eks. raps- eller vindruekerneolie ved tilberedning.