0
Poke bowl med Mezze krydrede kødboller, avokado og perlebyg

Poke bowl med Mezze krydrede kødboller, avokado og perlebyg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hawaiiansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En Poké bowl er en populær ret fra Hawaii, som er blevet trendy verden over.

Navnet "Poké" stammer fra det hawaiianske ord for "skåret" eller "skive", hvilket henviser til den måde, ingredienserne er skåret i retten.

Poké bowls er kendt for deres friske ingredienser og smage, der kombinerer sødme, syrlighed, og umami, og de er ofte serveret i smukke skåle

Poké bowls er blevet utrolig populære som et sundt alternativ til traditionelle fastfoodretter, og er tilgængelige i mange restauranter og spisesteder rundt om i verden - og NU også hos Skagenfood. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Perlebyg

Kog grynene i rigeligt letsaltet vand i 10-12 minutter. Dræn vandet fra i en sigte, og lad dem dryppe af.

avokadokoriandercitronrødløg
2 min.
Forbered grøntsager

Skær avokado i tern og dryp med lidt limesaft og vend rundt. Skræl rødløg og snit dem så fint du kan. KOm dem i en lille skål og drys med lidt fint salt - knug salten ind i løgene med dine hænder. Kom lidt lys eddike og sukker på og sæt til side. Pluk korinader.

citron
10 min.
Lime-hvidløgs dressing

Riv skallen fra lime og kom i en skål. Pres limesaften over. Rør med samme mængde sukker som der er limesaft. Riv halvdelen af hvidløget ned i skålens. Rør med mayonnaise og de ristede sesam (gem lidt til kødet), rør med lidt olivenolie (ca. 1 spsk. pr person) og smag til med salt og peber.

Hakket grisekødmezze krydderi
15 min.
Mezze krydrede kødboller

Rør kødet sammen med lidt salt, peber og 2/3 af krydderiblandingen (tilsæt evt. 1-2 æg og en smule rasp).

Form farsen til små bitte kødboller, gerne 7-9 pr. pers. du laver mad til.

Rist dem på en pande i olivenolie, til de er gyldne og gennemstegte, og krydr med salt og peber samt det sidste af krydderiblandingen.

25 min.
Anretning

Fordel de kogte perlebyg i skåle, og anret fyldet omkring - som vist på billedet. Fordel dressingen omkring. 

Ved bordet blandes alt sammen i skålen.  

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?