
En Poké bowl er en populær ret fra Hawaii, som er blevet trendy verden over.
Navnet "Poké" stammer fra det hawaiianske ord for "skåret" eller "skive", hvilket henviser til den måde, ingredienserne er skåret i retten.
Poké bowls er kendt for deres friske ingredienser og smage, der kombinerer sødme, syrlighed, og umami, og de er ofte serveret i smukke skåle
Poké bowls er blevet utrolig populære som et sundt alternativ til traditionelle fastfoodretter, og er tilgængelige i mange restauranter og spisesteder rundt om i verden - og NU også hos Skagenfood.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog grynene i rigeligt letsaltet vand i 10-12 minutter. Dræn vandet fra i en sigte, og lad dem dryppe af.
Skær avokado i tern og dryp med lidt lys eddike og vend rundt. Skræl rødløg og snit dem så fint du kan. Kom dem i en lille skål og drys med lidt fint salt - knug salten ind i løgene med dine hænder. Kom lidt lys eddike og sukker på og sæt til side. Pluk korinader.
Riv skallen fra citronen og kom i en skål. Pres saften over. Rør med samme mængde sukker som der er citronsaft. Riv halvdelen af hvidløget ned i skålen. Rør med lys eddike og god olivenolie(ca. 1 spsk. pr person) og smag til med salt og peber samt ca. 1/3 af mezze krydderiblandingen
Rør kødet sammen med lidt salt, peber og 2/3 af krydderiblandingen (tilsæt evt. 1-2 æg og en smule rasp).
Form farsen til små bitte kødboller, gerne 7-9 pr. pers. du laver mad til.
Rist dem på en pande i olivenolie, til de er gyldne og gennemstegte, og krydr med salt og peber samt det sidste af krydderiblandingen.
Fordel de kogte perlebyg i skåle, og anret fyldet omkring - som vist på billedet. Fordel dressingen omkring.
Ved bordet blandes alt sammen i skålen.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften