
Hæld ris i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende.
Skær fisken ud i 2x2 cm og krydr med salt og læg til side.
Rør en ½ tsk. sukker og ½ tsk. salt ud i 1 spsk. eddike pr. person og læg til side.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Pil det yderste lag af porren og skyl det grundigt. Skær den hvide del af porren i 2 cm skiver. Det skal blancheres sammen med kål. Hak den grønne del af porren så fint du kan og læg til side til anretning.
Skyl kålen og pluk den i rustikke stykker. Kog dem sammen med porren i 1 minut og kom efterfølgende i koldt vand. Dræn dem for vand, krydr med salt og læg til side.
Skyl agurken og skær tynde strimler langs agurken med en tyndskræller eller et mandolinjern. Krydr med salt og læg til side.
Halvér avocado og kassér stenen. Tag kødet ud med en ske og skær i 2 mm tynde skiver. Krydr med salt og læg til side.
Varm en teflonpande op på fuld styrke. Rist sesamfrøene i 30 sekunder til de gyldne og læg til side.
Tilsæt en tsk. olie pr person. Steg fisken i 30 sekunder uden at røre rundt. Vend forsigtigt fiskestykkerne om på den anden side og steg videre i 30 sekunder mere. Tag fisken af varmen og læg til side.
Vend risen med eddikedressingen og smag til om det mangler eddike eller salt.
Fordel risen i skåle og anret fisk og grøntsager som vist på billedet og top med soya og sesamfrø.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften