0
Pokebowl med dampet laks, bagte grøntsager og sesamdressing

Pokebowl med dampet laks, bagte grøntsager og sesamdressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Kog ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog dem i ca. 20 min., og lad dem hvile 5 min. efterfølgende. 

gulerodforårsløgsquash
5 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Hak guleroden, squashen og den hvide del af forårsløget ud i små stykker. Hak den grønne del af forårsløget fint, og gem til dressingen.

Spred de hakkede grøntsager ud på bageplade, og vend med 1/2 spsk. olie pr. person.

Bag grøntsagerne i ca. 20 min, indtil de har fået lidt farve, og er blevet møre. 

creme frisk 9%citronsesamfrøforårsløg
15 min.
Rør dressingen

Kom sesamfrøene i en morter og slå på dem, indtil det bliver til en grov pulver.

Tilsæt de grønne hakkede forårsløg og creme frisk, og smag til med salt, peber og citronsaft. 

ASC laks med skind
20 min.
Damp fisken

Hæld vand i en gryde, indtil det dækker bunden, og få det op at simre.

Krydr fisken godt med salt. Overfør fisken til gryden med skindsiden opad, og kom låg på.

Lad fisken simre i 7-8 min., indtil den begynder at flage, og skindet let kan trækkes af.

30 min.
Anretning

Fordel risene i skåle med grøntsager og fisk henover, og top med sesamdressingen.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
576 kcal
Fedt:
30,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,4 g
Kulhydrat:
41,2 g
heraf sukkerarter:
8,6 g
Kostfibre:
6,4 g
Protein:
32 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?