0

Pokebowl med laks, sprød agurkesalat og chilimayo

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Skyl risen grundigt inden du bruger den.  Du kan også sætte den i blød natten over og skylle den inden brug. 

Sæt vand over til mukimame

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jasminrisagurkrødløgforårsløgpeanuts
1 min.
ris og agurkesalat

Skyl risen og kog den efter anvisningen. Smag den varme ris til med 1-2 tsk. sukker, salt, 1-2 spsk. lys eddike og sæt låg på den indtil servering. 

Rør imens 1 spsk. sukker med 3 spsk. lys eddike. 
Flæk agurken og skær den i mundrette chunks. Hak rødløg fint. Vend begge dele med lagen og krydr med salt og peber. 

Snit forårsløg fint og hak peanuts. Vend begge dele med agurk og smag til. 

mukimame (bælgede edamamebønner)ASC laks med skindsriracha saucemayonnaiselime
10 min.
Laks mm

Kom mukimame i en kasserolle med kogende, saltet vand og kog den op i et minut. Afdryp. 

Skær skindet fra laksen. Del laksen i grove tern og vend dem i mel. Steg dem gyldne i olie på en varm pande. Krydr med salt. 

Rør mayonnaise med sriracha efter smag og smag til med lidt limesaft. Skær resten af limen i skiver. 

23 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkner. Top med agurkesalat, laks, chilimayo og servér straks med lime og evt. soja til. 

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?