0
Pokebowl med laks, sprød agurkesalat og chilimayo

Pokebowl med laks, sprød agurkesalat og chilimayo

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminrisagurkrødløgforårsløgpeanuts
1 min.
Ris og agurkesalat

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Smag den varme ris til med 1-2 tsk. sukker, salt og 1-2 spsk. lys eddike, og sæt låg på indtil servering. 

Rør 1 spsk. sukker med 3 spsk. lys eddike. 
Flæk agurken, og skær den i mundrette chunks. Hak rødløg fint, og vend begge dele med lagen. Krydr med salt og peber. 

Snit forårsløg fint, og hak peanuts. Vend begge dele med agurken, og smag til. 

mukimame (bælgede edamamebønner)ASC laks med skindsriracha saucemayonnaiselime
10 min.
Laks og chilimayo

Kom mukimame i en kasserolle med kogende, saltet vand, kog den op i et minut, og sigt vandet fra.

Skær skindet fra laksen, og del laksen i grove tern.

Vend lakseternene i mel, og steg dem gyldne i olie på en varm pande. Krydr med salt. 

Rør mayonnaise med sriracha efter smag, og smag til med lidt limesaft. Skær resten af limen i skiver. 

23 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkener, og top med agurkesalat, laks og chilimayo.

Servér straks med limeskiver og evt. soya sauce til. 

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?