Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Rør en dressing af tamari soya og lidt sukker, og smag til med en smule eddike.
Snit rødkålen fint, og vend den i dressingen.
Fyld mukimame i en gryde med kogende, saltet vand, kog op, og sigt straks vandet fra dem.
Snit forårsløg fint, og skær lime i skiver.
Del fisken i ca. 4-5 stk. pr. pers.
Tryk fiskestykkerne godt ned i sesamfrø, og steg dem gyldne og akkurat gennemstegte i olie på en varm pande. Krydr med salt.
Rør creme fraiche og sriracha sauce sammen.
Anret ris i dybe tallerkener, top med kål, fisk, mukimame, forårsløg og chilicreme, og servér straks med limeskiver til.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Kommentarer og forslag til opskriften