0

Pokebowl med sesam-fisk, mukimame og chilicreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jasminrismukimame (bælgede edamamebønner)rødkåltamari soya sauceingefærforårsløglime
1 min.
Ris og kålsalat

Sæt vand over til ris og mukimame

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra. 

 

Rør en dressing af tamari, lidt revet ingefær og sukker og smag til med en smule eddike. 

Snit rødkålen fint og vend den i dressingen. 

Fyld mukimame i en gryde med kogende, saltet vand. kog  op og sigt straks vandet fra dem. 

Snit forårsløg fint og skær limen i skiver. 

kullerfilet uden skindsesamfrøcreme fraiche 18%sriracha sauce
10 min.
Fisk og chilicreme

Del fisken i grove stykker; ca. 4-5 pr. person. 
Tryk dem godt ned i sesamfrø og steg dem gyldne og akkurat gennemstegte i olie på en varm pande. Krydr dem med salt. 

Rør cremefraiche og sriacha sammen. 

23 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkner. Top med kål, fisk, forårsløg og chilicreme og servér straks med lime til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK