Jeg elsker bowls! De er smukke og jeg elsker at spise lidt af det hele i hver mundfuld. Lav retten her som bowl eller
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Sæt vand over til mukimame.
Kog ris efter anvisningen.
Kog 1/2 dl sukker og 1/2 dl eddike i en kasserolle til sukkeret er smeltet.
Flæk agurken, skrab kernerne ud med en teske. Bank agurken let med bagsiden af en kniv eller en kagerulle, så den flækker let, og nemmere optager smag fra lagen. Skær agurken i mundrette chunks.
Hak chilien, kassér frø og frøvægge, hvis du ikke vil have den for stærk.
Vend chili, agurk og lage samen og krydr med salt.
Kom mukimame i en gryde med kogende, saltet vand og kog dem i ca. 2 min. Afdryp.
Rør mayonnaise med srirachasauce efter smag.
Skær limen i både eller skiver.
Snit rødkål.
Skær fisken i store klodser, nok til 2 mundfulde.
Fyld sesam i en dyb tallerken og vend fisken i sesam. (du kan vende i mel, pisket æg og så sesam, hvis du vil have en mere bastant coating).
Steg fisken i rigeligt olie på en varm pande. Ca. 2-3 min. på hver side.
Anret ris i store skåle eller dybe tallerkner. Top med kål, agurkesalat, fisk, lime og mukimame. Afslut med spicy mayo og servér straks.
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Kundekommentarer ()