Jeg elsker bowls! De er smukke, og jeg elsker, at spise lidt af det hele i hver mundfuld.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog ris efter anvisning på pakken.
Kom 1/2 dl sukker og 1/2 dl eddike i en kasserolle, og kog til sukkeret er smeltet.
Bank agurken let med bagsiden af en kniv eller en kagerulle, så den flækker let, og nemmere optager smag fra lagen. Flæk agurken, skrab kernerne ud med en teske, og skær den i mundrette chunks.
Hak chilien, og kassér frø og frøvægge, hvis du ikke vil have den for stærk.
Vend chili, agurk og lage sammen, og krydr med salt.
Kom mukimame i en gryde med kogende, saltet vand, og kog dem i ca. 2 min. Sigt vandet fra.
Rør mayonnaise med srirachasauce efter smag. Skær limen i både eller skiver, og snit rødkål.
Skær fisken i store stykker, nok til 2 mundfulde.
Fyld sesam i en dyb tallerken, og vend fisken deri. Hvis du vil have en mere bastant panering, kan du vende i mel, og pisket æg, før du vender i sesam.
Steg fisken i rigeligt olie på en varm pande ca. 2-3 min. på hver side.
Anret ris i store skåle eller dybe tallerkener. Top med kål, agurkesalat, fisk, lime og mukimame, afslut med spicy mayo og servér straks.
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Kommentarer og forslag til opskriften