Denne ret er noget af det skønneste.
Du kan servere bowlen samlet, eller I kan samle selv ved bordet, så alle får præcis det, de kan lide.
Servér gerne soyasauce til, hvis du har.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Kom mukimamebønner i en gryde med kogende, saltet vand, kog dem i 2 min., og sigt vandet fra.
Rør sriracha og mayonnaise sammen, og smag til med lidt limesaft. Pas på med Sriracha, hvis du ikke ønsker dressingen for stærk.
Skær limen i både, og skrællen af ananassen. Skær ananas i aflange både, skær stokken fra, og kødet i små tern. Kassér skræl og stok.
Snit spidskål, og skær porre fint.
Skær fisken i grove stykker, vend dem i mel, og steg dem gyldne i rigeligt olie på en varm pande i ca. 3-4 min. Krydr fisken med salt.
Anret ris i skåle, og top med kål, mukimame, ananas, fisk, spicy-mayo og porre. Servér straks.
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Kundekommentarer ()