0
Pokebowl med spicy-mayo, edamame og mango

Pokebowl med spicy-mayo, edamame og mango

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

det her er noget af det skønneste. Du kan samle flotte bowle og servere dem, eller I kan samle selv ved bordet, så alle får præcis det de kan lide. 

Servér gerne soja eller tamari til, hvis du har

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Sæt vand over til ris og mukimame

jasminrismukimame (bælgede edamamebønner)
1 min.
Ris og mukimame

Kog ris efter anvisningen. 

Kom mukimame i en gryde med kogende, saltet vand og kog dem i 2 min. Afdryp. 

sriracha saucemayonnaiselimemangospidskålforårsløg
spicy mayo og grønt

Rør sriacha og mayonnaise sammen og smag til med lidt limesaft. (vær nærig med sriracha, hvis I ikke vil have den for stærk. 

Skær limen i både. Skær siderne af mangoen. Skær kødet fri fra skrællen og skær det i tern. Kasser skræl og sten. 
Snit spidskål og skær forårsløg fint. 

12 min.
Fisk

Skær fisken i grove stykker. Vend dem i mel og steg dem gyldne i rigeligt olie på en varm pande. Ca. 3-4 min. Krydr fisken med salt. 

18 min.
Anretning

Anret ris i skåle. Top med kål, mukimame, mango, fisk, spicy-mayo og forårsløg. Servér straks.

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?