0

Polentapanerede rødtunge med bagt tomatsalat og gratinerede squashruller med ricotta, citron og krydderurter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salat: Halver blomme- og cherrytomater og skær de store tomater i brede både. Trim forårsløgene, snit dem i 2 cm lange stykker med et skråt snit og skær de pillede hvidløg i tynde skiver. Vend det hele sammen i et lavt ildfast fad og drys med salt og peber. Pisk balsamico, honning, dijonsennep og 3 spsk. olie godt sammen og hæld det over. Bag salaten ved 140 grader i ca. 40 min. til tomaterne er gyldne og væden kogt lidt ind. Lad salaten hvile 15 min. inden servering. Skru ovnen op til 225 grader/grill, så den er klar til squashrullerne.

Squash: Hak krydderurterne fint, rør dem med ricotta, citronskal, salt og peber og smag til. Stil cremen på køl indtil servering. Skær squashene i 4 mm tynde skiver på langs, pensl dem med et tyndt lag olie og krydr med lidt salt og peber. Varm grillpanden godt op og grill skiverne knap møre og let gyldne på begge sider – de skal bibeholde deres fasthed og sprøde bid. Læg dem op på række og lad dem køle af et øjeblik. Læg en skefuld creme på i den ene ende og rul squashene sammen om fyldet. Læg dem i et lille ildfast fad og riv et jævnt lag fintrevet parmesan henover. Sæt fadet under den hede ovngrill i 4-7 min. til parmesanen er flot gylden. Kværn lidt sort peber over og server straks.

Fisk: Rør polentamelet med et par gode nip salt og peber og vend fiskefileterne deri. Lad fileterne hvile 10 min. og steg dem så gyldne og møre i lige dele smør og olie.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?