0
Polpette med gnocchi, champignonsauce, estragon og citron

Polpette med gnocchi, champignonsauce, estragon og citron

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

citronestragonbrun mark-champignonskalotteløghvidløg
1 min.
Forberedelse:

Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Skyl citronen, og riv den gule del af skallen fint. Pres saften fra. Skyl, pluk og skær estragon fint. Riv osten. Skyl champignons, og skær dem i tynde skiver.

hakket grisekøditaliensk kødbollekrydderihvidløg
10 min.
Kødboller:

Rør det hakkede kød sejt med lidt salt og kødbollekrydderierne, og del farsen til små kødboller på størrelse med et lille "hold kæft bolche". (ca. 7-8 stykker pr. person).

Kødbollerne steges på en meget varm pande i lidt olivenolie, til de er gyldne, sprøde og næsten gennemstegte.

Kom halvdelen af det hakkede hvidløg på panden til kødbollerne sammen med en lille klump frisk smør, og rist ved medium varme, til hvidløget er gyldent uden at være branket. Tag bollerne fra, og sæt dem til side. 

NB: panden skal benyttes igen om lidt! 

estragoncitrongnocchiBøllingsø ostfløde 38% (piskefløde)
20 min.
Gnocchi & svampe:
Steg de rå gnocchi på panden, hvor du stegte kødbollerne. Steg i halvt smør / halvt olivenolie sammen med det sidste finthakkede hvidløg. Lad dem stege ved semi-hård varme i 3-4 min., til de er gyldne og lækre. Sæt gnocchierne til side. Kom svampe og skalotteløg på panden, hvor du ristede gnocchi, og rist i 2-3 min. Kom citronsaft på, og lad det koge næsten væk. Kom nu fløde på, og kog igennem sammen med kødbollerne, og den smule saft der måtte ligge ved dem. Kom det hakkede estragon på (gem en smule til pynt), riv 2/3 af osten i retten, og vend rundt. Smag til med salt og masser af sort peber.
30 min.
Anretning:

Som vist. Pynt med lidt estragon, og drys det sidste ost og citronskallen over.

Velbekomme!

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?