0
Polpette alla arrabbiata med penne, stegte zucchini & pecorino romano

Polpette alla arrabbiata med penne, stegte zucchini & pecorino romano

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvidløggrøn zucchinipecorino romano
1 min.
Grønt og ost

Pil og hak hvidløg, og skær zucchinier i tynde skiver.

Riv osten fint.

Hakket grisekødchiliflagergrøn zucchinihvidløgflåede og hakkede tomater
15 min.
Polpette og courgetter

Rør kødet sammen med lidt salt, peber og en smule chili (tilsæt evt. 1-2 æg og en smule rasp).

Form farsen til små bitte kødboller, gerne 7-9 pr. pers. du laver mad til.

Rist dem på en pande i olivenolie, til de er gyldne og gennemstegte, og krydr med salt og peber. 

Tag kødbollerne af panden, mens du laver zucchinier og sauce.

Kom de skiveskårne zucchinier på panden, hvor du stegte kødbollerne. Steg ved høj varme, til de begynder at blive gyldne. Krydr med salt og peber, og kom hakket hvidløg på sammen med en smule chili, og steg videre i 1 minut. 

Kom de flåede tomater på panden, og kog op sammen med kødbollerne. Smag til med salt, peber, sukker og evt. mere chili, til din ønskede styrke. 

penne pastapecorino romano
20 min.
Penne alla arrabbiata

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand, til den er al dente, og sigt vandet fra.

Vend pastaen med sauce og kødboller samt halvdelen af osten.

25 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Drys det sidste ost over ved bordet.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?