Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Pil og hak hvidløg, og skær squash i tynde skiver.
Riv osten fint.
Rør kødet sammen med lidt salt, peber og en smule chili (tilsæt evt. 1-2 æg og en smule rasp).
Form farsen til små bitte kødboller (7-9 stk. pr. pers.).
Rist kødbollerne på en pande i olivenolie, til de er gyldne og gennemstegte, og krydr med salt og peber.
Tag kødbollerne af panden, mens du laver squash og sauce.
Kom de skiveskårne squash på panden, hvor du stegte kødbollerne, og steg ved høj varme, til de begynder at blive gyldne.
Krydr med salt og peber, kom hakket hvidløg på sammen med en smule chili, og steg videre i 1 minut.
Kom de flåede tomater på panden, og kog op sammen med kødbollerne. Smag til med salt, peber, sukker og evt. mere chili, til din ønskede styrke.
Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand, til den er al dente, og sigt vandet fra.
Vend pastaen med sauce og kødboller samt halvdelen af den revne ost.
Som vist på billedet.
Drys det sidste revne ost over ved bordet.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kommentarer og forslag til opskriften