Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pil og hak hvidløg fint.
Skyl citronen, riv den gule del af skallen fint, og pres saften fra.
Skyl, pluk og skær basilikum fint, og skær tomater i små tern.
Rør det hakkede kød sejt med lidt salt og kødbollekrydderierne, og del farsen til små kødboller på størrelse med et lille "hold kæft bolche" (ca. 7-8 stk. pr. pers.).
Kødbollerne steges på en meget varm pande i lidt neutral olie, til de er gyldne, sprøde og næsten gennemstegte.
Kom halvdelen af det hakkede hvidløg på panden med kødbollerne sammen med en lille klump frisk smør, og rist ved medium varme til hvidløget er gyldent, uden at være branket.
Tag kødbollerne fra, og sæt til side.
NB: panden skal benyttes igen om lidt!
Servér det hele i en skål, eller sæt panden på bordet.
Pynt med lidt basilikum, og drys det sidste pecorino og citronskallen over.
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()