0
Polpette med cremede gnocchi, basilikum, pecorino romano og tomat

Polpette med cremede gnocchi, basilikum, pecorino romano og tomat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

citronbasilikumhvidløgSan Marzano tomater
1 min.
Forberedelse

Pil og hak hvidløg fint.

Skyl citronen, riv den gule del af skallen fint, og pres saften fra.

Skyl, pluk og skær basilikum fint, og skær tomater i små tern.

Hakket grisekøditaliensk kødbollekrydderihvidløg
10 min.
Kødboller

Rør det hakkede kød sejt med lidt salt og kødbollekrydderierne, og del farsen til små kødboller på størrelse med et lille "hold kæft bolche" (ca. 7-8 stk. pr. pers.).

Kødbollerne steges på en meget varm pande i lidt neutral olie, til de er gyldne, sprøde og næsten gennemstegte.

Kom halvdelen af det hakkede hvidløg på panden med kødbollerne sammen med en lille klump frisk smør, og rist ved medium varme til hvidløget er gyldent, uden at være branket. 

Tag kødbollerne fra, og sæt til side. 

NB: panden skal benyttes igen om lidt! 

basilikumcitrongnocchipecorino romanocreme fraiche 38%
20 min.
Gnocchi & tomat
Steg de rå gnocchi på panden, hvor du stegte kødbollerne i halvt smør og olivenolie sammen med det sidste finthakkede hvidløg.
Lad dem stege ved semi-hård varme i 3-4 min, til de er gyldne og lækre.
Kom tomaterne på panden, og rist med i 2-3 min.
Kom citronsaft på, og lad det koge næsten væk.
Kom nu creme fraiche på, og kog igennem sammen med kødbollerne og den smule saft, der måtte ligge ved dem.
Kom det hakkede basilikum på, riv 2/3 af pecorinoen i retten, og vend rundt. Smag til med salt og masser af sort peber.
30 min.
Anretning:

Servér det hele i en skål, eller sæt panden på bordet.

Pynt med lidt basilikum, og drys det sidste pecorino og citronskallen over.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?