0
Polpette med cremede gnocchi, basilikum, pecorino romano og tomat

Polpette med cremede gnocchi, basilikum, pecorino romano og tomat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
citronbasilikumhvidløg
1 min.
Forberedelse:

Pil og hak skalotteløg fint. Pil og hak hvidløg fint. Skyl citronen og riv den gule del af skallen fint. Pres saften fra. Skyl, pluk og skær basilikum fint. Riv pecorinoen. Skyl champignons og skær dem i tynde skiver.

hakket oksekøditaliensk kødbollekrydderihvidløg
10 min.
Kødboller:

Rør det hakkede kød sejt med lidt salt og kødbollekrydderierne og del farsen til små kødboller på størrelse med et lille "hold kæft bolche" (ca. 7-8 stykker pr. person).

Kødbollerne steges på en meget varm pande i lidt neutral olie til de gyldne, sprøde og næsten gennemstegte.

Kom halvdelen af det hakkede hvidløg på panden med kødbollerne sammen med en lille klump frisk smør og rist ved medium varme til hvidløget er gyldent uden at være branket. Tag bollerne fra og sæt til side. 

NB: panden skal benyttes igen om lidt! 

basilikumcitrongnocchipecorino romanocreme fraiche 38%
20 min.
Gnocchi & svampe:
Steg de rå gnocchi på panden hvor du stegte kødbollerne, steg i halvt smør og olivenolie sammen med det sidste finthakkede hvidløg. Lad dem stege ved semi-hård varme i 3-4 min, til de er gyldne og lækre. Kom svampe og skalotteløg på panden og rist med i 2-3 minutter. på panden med gnocchi’erne. Kom citronsaft på og lad det koge næsten væk. Kom nu cremefraiche på og kog igennem sammen med kødbollerne og den smule saft der måtte ligge ved dem. Kom det hakkede basilikum på og riv 2/3 af pecorinoen i retten og vend rundt. Smag til med salt og masser af sort peber.
30 min.
Anretning:

Server det hele i en skål eller sæt panden på bordet. Pynt med lidt basilikum og drys det sidste pecorino og citronskallen over.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?