Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Rør det hakkede kød sejt med salt, og krydr med sort peber og krydderiblandingen. Tilsæt halvdelen af raspen, halvdelen af hvidløgene, der er hakket fint, halvdelen af pecorino'en, evt. 1/2 æg og 1/4 dl mælk pr. pers. Steg en lille ”prøvedelle”, og smag på den. Justér evt. med mere salt og peber.
Form farsen til små kugler på størrelse med en lille bordtennisbold - gerne mindre. Drys dem med det resterende rasp, og pres det let fast i kødbollerne.
Steg kødbollerne på en pande i olivenolie og smør, til de er gyldne og sprøde.
Kom kødbollerne i en skål, og hold dem lune, mens du steger gnocchi og zucchini på den samme pande, du brugte til kødbollerne.
Skær zucchini ud i små tern på ca 0,5 x 0,5 cm. Kom dem i en skål, drys med lidt fint salt, og vend rundt. Pil og finthak de sidste hvidløg, pluk salvie, og hak evt. store blade groft. Rist gnocchi i resterne af fedtstoffet fra kødbollerne plus evt. mere god olivenolie. Steg ved høj varme, til gnocchierne begynder at blive gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber. Tilsæt det sidste hvidløg, samt plukkede salvieblade og rist dem med sammen med 2-3 klumper smør. Rist, til hvidløgene bliver gyldne uden at branke. Knug forsigtigt væden fra de letsaltede zucchinitern, og kom dem på panden til gnocchi. Steg videre i 2-3 min. Krydr med salt og peber samt det sidste af pecorinoen, der er revet fint.
Vend kødboller og gnocchi/zucchini sammen, og anret som vist på billedet.
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()