Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver og udvand dem i koldt vand til vandet ikke længere hvidfarves af stivelsen. Dryp kartoffelskiverne rigtig godt af på et viskestykke. Snit imens porrerne i helt fine skiver, hak hvidløgene meget fint og smelt smørret. Smør et lille ildfast fad med høje kanter og læg ¼ af kartoffelskiverne i bunden. Fordel 1/3 del af porrer, hvidløg og timian henover, drys med ¼ fintrevet parmesanost og dryp med ditto smør. Gentag to gange mere og slut af med et lag kartoffelskiver drysset med fintrevet parmesan og dryppet med smør. Dæk fadet til med stanniol, sæt et tungt ildfast fad ovenpå og bag kartoflerne ved 175°C i ca. 45 min. til de er faldet sammen og blevet møre. Fjern det tomme fad og stanniolen 10 min. før, så toppen når at blive gylden.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften