0

Pommes Anna med porrer, timian og hvidløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver og udvand dem i koldt vand. Når vandet ikke længere hvidfarves af stivelsen, er de klar. Dryp kartoffelskiverne rigtig godt af og dup dem tørre.

Snit de rensede porrer i fine tynde strimler og hak hvidløgsfeddene helt fint. Pluk timianbladene fri af stilkene og smelt smørret. Smør et lille ildfast fad med høje kanter og læg 1/4 af kartoffelskiverne i bunden. Fordel 1/3 del af porrer, hvidløg og timian henover, drys med 1/4 parmesanost og dryp med ditto smør. Gentag lagdelingen to gange mere og slut af med et lag kartoffelskiver drysset med parmesan og dryppet med smør.

Dæk fadet til med stanniol, sæt et tungt ildfast fad ovenpå og bag kartoflerne ved 175 grader i ca. 45 min., til de er faldet sammen og er blevet møre. Fjern det tomme fad og stanniolen 10 min. før, så toppen når at blive gylden. Server til fisk, kød eller fjerkræ, gerne skåret i flotte firkanter med en skarp kniv.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?