Udben køllen og skær kødet i store stykker. Rids sværen i små tern. Brun kødet grundigt af i smør og olie især på skindsiden. Når det er gyldent tilsættes gulerod i tern, bacon i tern, pillede perleløg samt hakket hvidløg - sauter med i 5 minutter. Drys med melet og bag igennem mens du rører konstant. Tilføj Chablis, vand og bouquet garni og lad simre i 45-50 min. Tilføj herefter salt og peber samt de vaskede champignoner skåret i kvarte. Lad det simre i 10-15 minutter uden kødet (hold kødet varmt!) for at væsken kan blive reduceret og tilpas tyk. Når saucen er reduceret, tilføj pølserne som er skåret i mindre stykker. Lad retten simre yderligere 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
Anret kødet på varme tallerkenener sammen med saucen og et par pølsestykker. Drys med masser af hakket persille. Spis det sammen med kogte kartofler, en simpel grøn salat, godt brød og grov sennep.
Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag.
Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kommentarer og forslag til opskriften