0
Pocheret kullerfilet med grønne asparges og parmesan

Pocheret kullerfilet med grønne asparges og parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Fennikelporre
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær fenniklen og porren i mundrette stykker og spred ud på bagepladen. Vend med 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.

Bag grøntsagerne i ca. 15 min., indtil de er møre.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
10 min.
Rist brødet

Dæk en ny bradepande med bagepapir.

Skær brødet i grove stykker og spred ud på bagepladen. Vend med 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.

Rist brødet i ca. 15 min., indtil det får farve og bliver lidt sprødt. Rør lidt rundt undervejs. 

parmigiano reggiano (Parmesan)creme frisk 9%
15 min.
Rør dressingen

Hæld creme frisken i en lille skål og tilsæt revet parmesan. Smag dressingen til med salt og peber.

kullerfilet med skind
20 min.
Pocher fisken

Hæld vand i en pande, indtil det lige dækker bunden. Krydr fisken godt med salt.

Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer. Læg fisken på panden med skindsiden opad, og lad den pochere i ca. 4-5 min., indtil den begynder at flage og man nemt kan pille skindet af fisken. Overfør fisken til et fad.

25 min.
Steg aspargesene

Varm en pande op ved høj varme.

Knæk den nederste del af aspargesene af og kasser dem.

Steg aspargesene i 1 tsk. olie pr. person, indtil de får godt med farve. Krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Anret de bagte grøntsager, aspargesene og brødcroutonerne på et fad og top med dressingen. Servér fisken til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
529 kcal
Fedt:
23,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,7 g
Kulhydrat:
39,1 g
heraf sukkerarter:
6,3 g
Kostfibre:
7,6 g
Protein:
36,7 g