Forberedelse: Pil og hak hvidløg fint og kom det i en morter sammen med revet skal af 2 citroner (kun det gule). Rist nu nu koriander- og fennikelfrø samt peber på en tør pande, så aromaerne frigives, ned i morteren og arbejd det hele sammen til en homogen masse sammen med hakket rosmarin og salvie samt olivenolie og 1 spsk salt. (alternativt kan det hele blendes sammen)
Porchetta: Giv porchettaen en god gang salt – vær omhyggelig og sørg for at få lidt ned i mellemrummene mellem sværene. Oprindeligt ville man nu sætte Porchettaen på et spyd og grille den og det er også perfekt hvis du har en anordning på din grill/ovn til dette formål - men du kan sagtens tilberede den enten direkte på grillen, med indirekte varme og under låg - eller i en god varm ovn ved 175 grader på en rist med en bradepande under. Krydderblandingen skal pensles på kødet med jævne intervaller – ca. hvert 20. minut. Brug et stegetermometer og grill/steg Porchettaen indtil den har en kernetemperatur på 68-70 grader. Lad stegen hvile mindst 20 minutter - fjern kødsnoren og skær den nu ud i passende, tykke, skiver.
Servér dit yndligstilbehør til Porchettaen – der er frit slag – vi spiste gode ovnstegte kartofler og en grøn salat samt brød dertil.
Kundekommentarer ()