0

Porre-aspargespizza med bacon, gedeost og frisk mozzarella (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Varm ovn og en bageplade op til 250 grader. Rist baconen på en tør pande til den er stegt, men endnu ikke sprød. Tag den af panden med en hulske og dryp af på køkkenrulle. Knæk de træede ender af aspargeserne og snit toppene i 2 cm lange stykker med et skråt snit. Snit porrerne i ½ cm tynde skiver og skyl dem grundigt. Sauter ringene bløde i baconfedtet, ca. 3 min. og tag panden af varmen. Rul pizzabunden ud på et stykke bagepapir, dryp den med lidt olivenolie og drys let med salt. Skær mozzarellaen i tynde skiver og fordel den på bunden. Drys porrerne jævnt ovenpå og drys med aspargessnitter og smuldret gedeost. Fordel til sidst revet parmesan og bacon på toppen, dryp med lidt olivenolie og kværn sort peber henover. Træk pizzaen over på den hede bageplade og sæt den i ovnen i 15-20 min. til den er gennembagt og godt gylden. Server straks med en sprød grøn salat til.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?