0

Porre-sellerisuppe med ristede hasselnødder (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl selleri og kartofler og skær begge i tern. Snit porrerne i skiver og skyl dem grundigt i koldt vand. Sauter grøntsagerne i olien uden at de tager farve 5 min., hæld fonden på og lad suppen koge 20 min. til grøntsagerne er meget møre. Rist imens hasselnødderne gyldne i ovnen eller på en tør pande og gnid skindet af i et viskestykke. Lad dem køle lidt af og hak dem groft. Blend suppen helt glat med en stavblender, hæld fløden ved og varm den igennem. Smag til med salt og peber og server suppen i 4 dybe tallerkner. Drys med nødder og evt. klippet purløg og giv godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften