0

Porregratin med skinke og peberfrugt (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Snit porrerne i tynde ringe og skyl dem godt. Rens peberfrugten og skær den i små tern. Del æggene i hvider og blommer. Smelt 40 g smør i en gryde, kom melet ved og rør godt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk blandingen glat og fri for klumper. Tag gryden af varmen og tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen. Rør til sidst porreringe, peberfrugttern og skinke i og krydr med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i af to omgange. Kom massen i en smurt, raspet ovnfast skål, drys overfladen med rasp og læg tynde skiver smør henover. Bag gratinen ved 175°C i 50-60 min. til den er gennembagt og gylden på toppen. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften