0

Porregratin med snackpeber, skinke og emmentaler (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Snit porrerne i tynde ringe og skyl dem godt. Rens peberfrugterne og skær dem i små tern. Del æggene i hvider og blommer. Smelt 50 g smør i en gryde, kom melet ved og rør godt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk blandingen glat og fri for klumper. Tag gryden af varmen og tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen. Rør til sidst porreringe, peberfrugttern, skinke og revet ost i og krydr med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i af to omgange. Kom massen i en smurt, raspet ovnfast skål, drys overfladen med rasp og læg tynde skiver smør henover. Bag gratinen ved 175 grader i 45-50 min. til den er gennembagt og gylden på toppen. Server gratinen lun til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften