0

Porrer, broccoli og squash i hasselnøddefløde

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Trim toppen af porrerne 3-4 cm over dem hvide del – gem porretoppene til andre formål – og skyl dem godt. Del broccolien i små buketter og stokken i mellemstore tern. Kog porrer og broccoli knap møre i letsaltet vand, dræn og lad dem dampe tørre. Skær imens squashene i tykke stænger og snit baconen i tynde strimler. Rist først hasselnødderne gyldne på en tør panden, gnid skindet af i et viskestykke og hak nødderne groft. Rist så baconen sprød og tag den af panden uden at få fedtet med. Rist squashstængerne i fedtet til de har taget lidt farve, kom porrer og broccoli ved og lad det riste med et øjeblik. Kom eddiken på og lad det koge næsten væk. Tilsæt fløden og kog ind til konsistensen er cremet.

Kom bacon og nødder ved, smag til med salt og peber og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften