0

Porrer og gulerødder i filodej med hvidløgsost og kogt skinke (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rens porrerne godt og del dem lige midt på. Befri gulerødderne for top og skrub dem godt. Giv gulerødderne et 6 min. opkog i letsaltet vand og kom porrerne ved de sidste 3 min. Skyl dem under koldt vand for at stoppe kogeprocessen og dryp dem godt af på en rent viskestykke. Læg skinkeskiverne op på række og smør dem et tyndt lag hvidløgsost. Læg én porre og én gulerod tæt sammen på midten og saml skinken rundt om, så der dannes 4 fine pakker. Læg et ark filodej på bordet, pensl det med et tyndt lag smør og læg et nyt ark ovenpå. Pensl igen med smør og top med et tredje ark. Pensl en sidste gang med smør og læg en skinkepakke midtpå. Fold enderne ind over skinken og rul filodejen flot rundt om (som en forårsrulle). Læg pakken på bagepapir med samlingen nedad, pensl med et tyndt lag æg og gentag med de resterende 3 pakker. Bag pakkerne i en forvarmet ovn ved 225 grader i 10-15 min. til de er gyldne og sprøde. Server straks som de er med en god salat til eller som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?