0

Porrer og spidskål i fad med ost og brødkrummer

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens porrerne, skær dem i 10 cm lange stykker og dernæst i kvarte. Befri spidskålen for grimme yderblade, skær den i kvarte og fjern stokken. Snit resten i tynde strimler. Giv porrer og kål et 2 minutters opkog i letsaltet vand, dryp godt af og læg det i et ildfast fad. Rør fløde, ost, salt og peber sammen og fordel det over grøntsagerne. Kom brød, hvidløg, timian/oregano, olie, salt og peber i en foodprocessor og kør det til fine krummer. Det dem pænt over porrefadet og bag ca. 20 min. til overfladen er gylden. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften