0

Porresalat med grov sennep, hasselnødder og ramsløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Porrer: Rens porrerne og skær de grønne toppe fra (gem dem til en suppe, en gryderet eller porrepesto). Skær porrerne i små stykker, vend dem i lidt olivenolie og læg dem på en bageplade. Drys med flagesalt og lidt friskkværnet peber og bag dem 12-15 min. ved 200 grader. De skal blive let brune og stadig have bid inden i.

Hasselnødder: Bag en god håndfuld hasselnødder i ca. 7-10 min. ved 200 grader. Lad dem køle ned og nulr dem i et viskestykke til skallen falder af.

Dressing: Bland grov sennep sammen med hvid balsamico, flydende honning, salt og lidt peber. Pisk olivenolie i - start med en tynd stråle.

Anret porrerne og hæld dressingen over. Hak hasselnødderne meget groft og drys dem over. Slut af med et drys friskhakket ramsløg. Jeg serverer salaten lun.

Denne salat er såre simpel og fyldt med smag.

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?