0

Porretærte med bacon og tzatziki (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Snit porrerne i skiver og rens dem godt i koldt vand. Smelt smørret på en pande og sauter porrerne ved middelvarme til al væde er fordampet. For et smurt tærtefad med dejen, prik den let med en gaffel og bred porrerne ud derpå. Rist baconternene gyldne på panden, lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys dem over porrerne. Pisk æg, creme fraiche, muskatnød, salt og peber sammen og fordel æggeblandingen henover. Fordel let med en gaffel og bag tærten mør og gylden ved 175 grader i ca. 30 min. Riv agurken, vend den med 1 tsk. salt og lad den dryppe af i et dørslag 20 min. Pres hvidløg efter behag og rør det med yoghurt og lidt friskkværnet peber. Knug vandet ud af agurken, rør den i yoghurten og smag til med salt og peber. Server tærten lun med tzatzikien og fx en god grøn salat eller en tomatsalat til.

Kommentarer og forslag til opskriften