Snit porrerne i skiver og rens dem godt i koldt vand. Smelt smørret på en pande og sauter porrerne ved middelvarme til al væde er fordampet. For imens et smurt tærtefad med dejen og prik den let med en gaffel. Rist pancettaen let gylden på en tør pande. Bred porrer og pancetta ud på dejen og drys med soltørrede tomater. Pisk æg, cremefraiche, muskatnød, salt og peber sammen og fordel æggeblandingen henover. Rør let rundt med en gaffel, drys med pinjekerner og bag tærten mør og gylden ved 175 grader, ca. 30 min. Server med en god grøn salat eller en tomatsalat til.
Vores solkyssede tomater med oliven & kapers er smagsfulde semi-dried italienske tomater, sprøde sorte Leccino oliven og kapers som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have oliventræerne certificerede som økologiske.
Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i salt lage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten.
Pancetta er italiensk saltet og krydret bryst fra gris der lufttørres. Det anvendes som god bacon - det er bare ikke røget! Brystet er rullet sammen som en stor pølse. Fås også som et stort, fladt stykke der minder mere om klassisk dansk bacon. Anvendes eksempelvis i en klassisk ragù alla Bolognese eller som smagsgiver i saucer, pasta, farsretter og grøntsagsretter.
Kommentarer og forslag til opskriften