0
Pulled pork af Grambogård gris med coleslaw

Pulled pork af Grambogård gris med coleslaw

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Coleslaw: Snit hvidkålen så fint du kan og riv gulerødder og bladselleri på den grove side af råkostjernet eller på din foodprocessor. Læg grøntsagerne i en stor frysepose og deri hældes æbleeddike, sellerisalt, 2 spsk. sukker og spidskommen. Slå en knude på posen og slyng den godt rundt. Lad posen hvile i køleskabet i et par timer (eller natten over) - ryst den et par gange undervejs. Dressing: Rør mayonnaise og tykmælk (eller ymer) sammen med de 2 slags sennep og smag til med salt, peber og sukker. Dræn indholdet fra posen, kasser væden og vend grøntsagerne sammen med dressingen i en skål. Sæt den i køleskabet - gerne i 1 time eller 2 - før servering. Smag til igen lige før du serverer.

Rub til Pulled pork:

25 g brun farin eller muscovadosukker

2 spsk. sød paprika

1 spsk. røget paprika

1 spsk. friskkværnet sort peber

1 spsk. knust spidskommen

1 spsk. salt

1 tsk. cayennepeber

1 spsk. sennepspulver

1 spsk. hvidløgspulver

1 spsk. løgpulver

1 spsk. sellerisalt

1 tsk. stødt allehånde

Marinering af pulled pork: Spred 3-4 lag film ud på et bord og kom klumpen derpå. Bland alle ingredienser til rubben godt sammen og gnid grisen ind i den - sørg for at rubben er ligeligt fordelt. Stram filmen omkring grisen og kom den derefter i en plasticpose. Lad den marinere i køleskabet i mindst 1 time - men gerne i op til 24 timer.

Nu er der 3 muligheder; du kan lave den i en smoker (bedst!), på en grill (fint!) eller i ovnen (OK!)

Smoker: 12-20 timer ved 110 grader - indtil en kernetemperatur på 95 grader - brug gerne lidt røg fra fx hickory eller andet godt røg træ undervejs. NB. Husk at fylde vand i vandfadet undervejs.

Kuglegrill: 12-20 timer ved 110 grader - indtil en kernetemperatur på 95 grader - brug gerne lidt røg fra fx hickory eller andet godt røg træ undervejs. FIF: Stil briketter i 2 ringe rundt langs grillens kant, tænd op på et punkt så skulle briketterne gerne antænde hinanden stille og roligt i løbet af dagen/natten - påfyld efter behov.

Ovn: Ca. 12 timer ved 100 grader indtil en kerne på 95 grader.

Når kødet har opnået den rette kernetemperatur - trækker det lunt og tildækket i ca. 20 minutter inden kødet rives (pulles) fra hinanden med 2 gafler og evt. smages til med lidt salt samt lidt af det opsamlede saft fra grisen.

Varm gode burgerboller i et par minutter i ovnen. Fyld dem med coleslaw, pulled pork, salat efter eget valg og så en god BBQ-sauce.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?