0

Pureret blomkål toppet med bacon-pæresauté (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del blomkålen (med stok og det hele) i mindre stykker og kog dem netop møre i letsaltet vand 7-8 min. Kog fløden op og kom det godt afdryppede blomkål i. Krydr med salt og peber og lad det simre 5 min. Hak løget fint, befri pærerne for stilk og kernehus og skær kødet i små tern. Rist baconen gylden og let sprød på en tør pande. Kom løgene ved og sauter videre til de er klare og bløde. Vend pæreternene i, sauter 1-2 min. til de er varme og smag til med salt og peber. Purer blomkål og fløde sammen med en stavblender og smag til. Server straks blomkålspuréen i dybe tallerkner med sautéen drysset henover. Giv puréen som den er med godt brød til eller som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften