0
Putanesca suppe med brødcroutoner og dampet mørksej

Putanesca suppe med brødcroutoner og dampet mørksej

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerodløg
1 min.
Hak grøntsagerne

Hak løg og gulerod groft, og overfør begge dele til en gryde med 1 tsk. olie pr. person.

Steg løg og gulerod ved middel varme i ca. 5 min., under omrøring, indtil grøntsagerne bliver møre uden at få farve.

ansjosertomatpassata
10 min.
Rør suppen

Hak ansjoserne groft, og tilsæt dem til grøntsagerne sammen med tomatpassata. Lad retten simre i ca. 10 min.

Ølandshvedebollerhvidløg
15 min.
Lav croutonerne

Skær brødet i små tern, og hak hvidløget fint. Rist ternene sammen med hvidløget på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1 spsk. olivenolie pr. person, indtil croutonerne får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir.

mørksejfilet uden skind
20 min.
Damp fisken

Skær fisken i mindre stykker. Læg dem i en gryde, og hæld vand i, så det lige dækker bunden.

Sæt gryden over middel varme med låg på i 3-4 min., indtil fisken begynder at flage.

Krydr godt med salt.

25 min.
Blend suppen

Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.

Grønne Nocellara oliven, uden sten
30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og anret croutoner, oliven og fisk henover.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
590 kcal
Fedt:
26,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
4 g
Kulhydrat:
53,4 g
heraf sukkerarter:
21,9 g
Kostfibre:
9,5 g
Protein:
3,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?