0
Puylinser i rosmarin og kylling
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 536 kcal

Fedt: 25,7g

Kulhydrat: 34,8g

Protein: 36,8g

Kostfibre: 8,6g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hopballe kyllingebryst med skind (uden vingeben)salt
1 min.
Kødet

Krydr kødet med salt på alle sider og læg til side.

bladselleriporregrøn chilirosmarin
3 min.
Grøntsagerne

Pil det yderste lag af porren og skyl den grundigt sammen med bladsellerien, chilien og rosmarinen. Skær bladsellerien og porren i grove stykker og hak chilien fint (sortér kernerne fra chilien, hvis der ønskes en mindre stærk ret).

grønne linser fra Puyrosmaringrøntsags bouillon
10 min.
Stegning

Varm en gryde op ved høj varme. Tilsæt 1 spsk. olie og steg kødet i 4 min på hver side. Tag kødet op af gryden, skru lidt ned for blusset. Tilsæt grøntsagerne og steg dem i 3 min under omrøring.

Tilsæt linserne, rosmarinen og bouillonen til gryden og steg videre i 2 min under omrøring. Hæld 2 dl. vand pr. person i gryden og lad retten simre i 20 min under låg.

citron
30 min.
Anretning

Skær kødet i tykke skiver og tilsæt det til retten. Smag til med salt og citronsaft. Fordel retten i skåle og top med 1 tsk. olivenolie.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?