Næringsfordeling pr. person
Energi: 536 kcal
Fedt: 25,7g
Kulhydrat: 34,8g
Protein: 36,8g
Kostfibre: 8,6g
Krydr kødet med salt på alle sider og læg til side.
Pil det yderste lag af porren og skyl den grundigt sammen med bladsellerien, chilien og rosmarinen. Skær bladsellerien og porren i grove stykker og hak chilien fint (sortér kernerne fra chilien, hvis der ønskes en mindre stærk ret).
Varm en gryde op ved høj varme. Tilsæt 1 spsk. olie og steg kødet i 4 min på hver side. Tag kødet op af gryden, skru lidt ned for blusset. Tilsæt grøntsagerne og steg dem i 3 min under omrøring.
Tilsæt linserne, rosmarinen og bouillonen til gryden og steg videre i 2 min under omrøring. Hæld 2 dl. vand pr. person i gryden og lad retten simre i 20 min under låg.
Skær kødet i tykke skiver og tilsæt det til retten. Smag til med salt og citronsaft. Fordel retten i skåle og top med 1 tsk. olivenolie.
Kyllinger fra Hopballe Mølle
- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.
Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.
Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger.
Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.
Kommentarer og forslag til opskriften