0
Quesadilla med salame ventrizina piccante, majs, ost & chili samt limemarineret kålsalat med koriander

Quesadilla med salame ventrizina piccante, majs, ost & chili samt limemarineret kålsalat med koriander

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
korianderrødløglime
1 min.
Forberedelse:

Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

Pluk bladene af korianderen, og hak dem groft. Hak korianderstilkene fint. Riv skrællen af limefrugten, og pres saften af den. Pil og finthak rødløg.

Majstortillas – Tlayuda - Nixtamalfarmhouse cheddarsalame ventrizina piccantemajs
5 min.
Quesadillas

Fordel halvdelen af tortillas på bageplader med bagepapir.

Fordel ultratynde skiver af pølse og 2/3 af osten (revet) derpå. Kom chilisauce og korianderstilke på. Drys majs på (brug det halve her). Læg et låg på i form af endnu en tortilla. Pensl gerne med en smule smeltet smør eller olie. Sæt bagepladen ind i ovnen i 8-10 min., til quesadillas er gyldne og sprøde.

Fif: Har du en stor toaster eller et panini jern, kan du med fordel lave dine quesadillas deri.

korianderlimelille hvidkål
10 min.
Limemarineret kålsalat med koriander:

Snit kålen, så fint du kan, og kom den i en skål. Drys med fint salt, og knug salt og kål med dine hænder. Vend den snittede kål med limesaft og -skræl, lidt sukker, olivenolie samt hakkede korianderblade (gem lidt til Quesadillaerne). Smag til med salt og peber.

sriracha saucefarmhouse cheddarmajskorianderlime
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Top de stegte Quesadilla med de sidste majs, det sidste ost, det sidste koriander, hakkede rødløg og chilisauce. Server kålsalaten og limebåde til.

Bonusinfo

Salame Ventrizina Piccante bliver fremstillet af svinekød i Parma regionen i Italien. Kødet kommer fra den velkendte parmagris i Parma. Pølsen fremstilles af varmt friskt kød, som hakkes og blandes med krydderurter. Pølserne stoppes i naturtarme med stor diameter, hvorefter de hænges til modning og tørring. Pølsen er en blød og med en kraftig smag af Chili.

Bonusinfo

Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.

Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer. 

Vi bruger kun autentiske Tlayuda  100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?