0
Quesadilla med Mexicansk mør svinenakke, majs, røget cheddar, chili & rucola

Quesadilla med Mexicansk mør svinenakke, majs, røget cheddar, chili & rucola

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sriracha saucekorianderrødløgmajsrøget farmhouse cheddar
1 min.
Forberedelse:

Pil og hak rødløg fint, og sæt det til side. Kom majsene i en sigte, og lad dem dryppe af. Pluk bladene af korianderen, og kom dem i lidt iskoldt vand. Hak korianderstilkene. Kom grisekødet i en skål, og del det i trevler. Bland det trevlede kød sammen med fonden, der ligger ved kødet. Tilsæt halvdelen af de drænede majs, halvdelen af de hakkede rødløg, halvdelen af schriachasaucen, lidt salt, peber og de hakkede korianderstilke. Riv osten på den fine side af et rivejern, og kom den i en skål til senere.

Majstortillas - nixtamalrøget farmhouse cheddar
5 min.
Quesadillas

Fordel halvdelen af tortillas på bageplader med bagepapir (modtager du et ulige antal deles den ene tortilla i 2 halve).

Fordel fyldet på tortillas, og fordel halvdelen af osten derpå. Læg et låg på i form af endnu en tortilla. Pensl gerne med en smule smeltet smør eller olie. Sæt tortillas ind i ovnen i 5-8 min., til de er gyldne og sprøde.

Fif: Har du en stor toaster eller et panini jern, kan du med fordel lave dine quesadillas deri.

rucola
10 min.
Rucola:

Skyl rucola, og slyng den tør i en salatslynge. Kom den i en skål, og krydr med salt og peber. Vend salaten med lidt god eddike og olivenolie.

korianderrucola
20 min.
Anretning:

Skær quesadillaerne i kvarte og drys med det sidste ost, majs, rødløg, og schriacha sauce. Top til sidst med plukket koriander. Server en skål med rucola på siden.

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Bonusinfo

Røget Farmhouse cheddar er fremstillet af komælk i regionen Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård som kørene malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Denne ost modner i 12 måneder

Røget cheddar er en gammel engelsk tradition, som man har brugt i blandt andet burgere og sandwich. Det Engelske mejeri som fremstiller og sælger det i Danmark hedder ” Appel Wood”, hvorfor der er mange danskere der tror at engelsk cheddar er røget med æbletræ. Det er imidlertid røget med bøgetræ. Denne disciplin at ryge farmhouse cheddar med bøgetræ har Grand fromage nu tilegnet sig. Ostestykkerne er røget i begge ender, hvorfor det må anbefales at rive osten og blande den så røgsmagen fordeles.

Ostesmagen sammen med røgsmagen giver en utrolig fin afstemt Umami, i næsten alle former for varme retter og sauce. Såvel i fin vegetar retter. Er et godt supplement til parmesan) hvis man ønsker et tvist af røg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?