En quesadilla er en tortilla, oftest en hvedemels-tortilla, men de bedste er lavet på ægte Masa Harina (mexikansk majsmel) altså en majstortilla, som er fyldt med ost og derefter grillet eller stegt.
Del fisken i små stykker på ca 2 x 2 cm - kom dem i en skål og krydr med cajunkrydderiet og lidt salt. Steg fisken i lidt neutral olie på en brandvarm pande til de er sprøde og gyldne på begge sider. Hæld overskydende fedt fra og kom chilibønnerne på panden kog op. Hæld fyldet over i en skål.
Tør panden af med lidt køkkenrulle, og kom lidt olivenolie på. Kom en tortilla på panden og lad den stå på 2/3 styrke. Fordel lidt af fyldet på tortillaen. Steg tortillaen i et minuts tid, og kom lidt kål på. Riv osten over. Læg derefter endnu en tortilla på. Lad quesadillaen stege på den ene side, til osten smelter, mens du presser den let sammen med en paletkniv. Vend quesadillaen, når det er muligt, og steg på den anden side, til den også er sprød på denne side – tilføj evt. lidt ekstra olivenolie.
Gentag dette, til du har brugt alle tortillas og fyld - hold evt. de første lune i en ovn indtil de alle er færdige!
Skær derefter de færdige quesadillas ud i passende trekanter.
Som vist med creme fraiche og evt. drysset med ekstra cajunkrydderi. Server, det sidste spidskål og limebåde til.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!Cajun krydderiet indeholder:
Spidskommen, sød paprika, hvidløg, cayenne, sort peber, timian, sennepskorn, oregano og havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Kundekommentarer ()