En quesadilla er en tortilla, oftest en hvedemels-tortilla, men de bedste er lavet på ægte Masa Harina (mexikansk majsmel) altså en majstortilla, som er fyldt med ost og derefter grillet eller stegt.
Del fisken i små stykker på ca 2 x 2 cm - kom dem i en skål og krydr med cajunkrydderiet og lidt salt. Steg fisken i lidt neutral olie på en brandvarm pande til de er sprøde og gyldne på begge sider. Hæld overskydende fedt fra og kom chilibønnerne på panden kog op. Hæld fyldet over i en skål.
Tør panden af med lidt køkkenrulle, og kom lidt olivenolie på. Kom en tortilla på panden og lad den stå på 2/3 styrke. Fordel lidt af fyldet på tortillaen. Steg tortillaen i et minuts tid, og kom lidt kål på. Riv osten over. Læg derefter endnu en tortilla på. Lad quesadillaen stege på den ene side, til osten smelter, mens du presser den let sammen med en paletkniv. Vend quesadillaen, når det er muligt, og steg på den anden side, til den også er sprød på denne side – tilføj evt. lidt ekstra olivenolie.
Gentag dette, til du har brugt alle tortillas og fyld - hold evt. de første lune i en ovn indtil de alle er færdige!
Skær derefter de færdige quesadillas ud i passende trekanter.
Som vist med creme fraiche og evt. drysset med ekstra cajunkrydderi. Server, det sidste spidskål og limebåde til.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
Kundekommentarer ()