0
Quesadillas med Hopballekylling, schriacha, lime marineret kålsalat med koriander & queso fresco fra Onsild mejeri

Quesadillas med Hopballekylling, schriacha, lime marineret kålsalat med koriander & queso fresco fra Onsild mejeri

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlersriracha saucekorianderlime
1 min.
Forberedelse:

TÆND OVNEN PÅ 225 GRADER VARMLUFT!

Pluk bladene af korianderen og kom dem i lidt iskoldt vand til senere. Hak koriander-stilkene fint. Riv skallen og pres saften fra lime. Kom kylling i en skål og vend med schriacha, lidt limesaft samt salt og peber samt de hakkede korianderstilke. 

Majstortillas - nixtamalqueso fresco fra Onsild mejeri
5 min.
Quesadillas

Fordel halvdelen af tortillas på bageplader med bagepapir (modtager du et ulige antal deles den ene tortilla i 2 halve).

Fordel kylling på tortillas og fordel halvdelen af osten derpå. Læg et låg på i form af endnu en tortilla. Pensl gerne med en smule smeltet smør eller olie. Sæt ind i ovnen i 8-10 minutter til de er gyldne og sprøde og kyllingen er well done.

Fif: Har du en stor toaster eller et panini jern kan du med fordel lave dine quesadillas deri.

snittet spidskålkoriander
10 min.
Lime marineret kålsalat med koriander & Crumblino fra la Treccia

Vend det snittede kål med det sidste limesaft og skal, lidt sukker og olivenolie samt korianderblade og smag til med salt og peber.

20 min.
Anretning:

Som vist - drys med det sidste ost. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?