En quesadilla er en tortilla, oftest en hvedemels-tortilla, men ofte også en majstortilla, som er fyldt med ost og derefter grillet eller stegt.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom bønnerne i en sigte, og skyl dem med koldt vand. Lad dem dryppe af. Kom kødet i en gryde incl. al den fond, der ligger derved. Kom de drænede og skyllede bønner ved, og KOG igennem i 2-3 min. Kom krydderiblandingen i (pas på, den er stærk, så prøv dig frem til din ønskede styrke). Smag til med salt, peber samt en smule sukker. Riv kødet fra hinanden som til pulled pork.
Snit spidskålen så fint du kan. Brug evt et mandolinjern.
Sæt en pande på komfuret ved middel varme. Kom lidt olie på panden. Kom en tortilla på panden, og lad den stå på 2/3 styrke. Fordel lidt smuldret ost på tortillaen. Steg den i et minuts tid, kom kød og bønner på, og drys med fintsnittet spidskål (brug ca. det halve her). Læg derefter endnu en tortilla på. Lad quesadillaen stege på den ene side, til osten smelter, mens du presser den let sammen med en paletkniv. Vend quesadillaen, når det er muligt, og steg den på den anden side, til den også er sprød på denne side. Tilføj evt. lidt ekstra olivenolie.
Gentag, til du har brugt alle tortillas og alt fyldet. Hold evt. de første lune i en ovn, indtil alle er færdige.
Server det sidste spidskål, der er fintsnittet, og vendt med en smule limesaft, sukker og olivenolie. Drys plukket koriander over salaten. Har du lidt ost til overs, kan du smuldre det og drysse det over.
Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.
Kommentarer og forslag til opskriften