0
Quesadilla med sej, chili bønner og spidskål
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En quesadilla er en tortilla, oftest en hvedemels-tortilla, men de bedste er lavet på ægte Masa Harina (mexikansk majsmel).

Altså en majstortilla, som er fyldt med ost, og derefter grillet eller stegt.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mørksejfilet uden skindchili beansMexi-kiddo krydderiblandinglime
1 min.
Fyld

Del fisken i små stykker på ca. 2 x 2 cm. Kom dem i en skål, og krydr med Mexi-kiddo krydderiblanding og lidt salt.

Steg fisken i lidt neutral olie på en brandvarm pande, til de er sprøde og gyldne på begge sider.

Hæld overskydende fedt fra, kom chilibønnerne (inkl. den tomatsovs bønner ligger i) på panden, og kog op og smag til med salt, peber samt en smule sukker og limesaft. Hæld fyldet over i en skål.

Tortilla hvede wraps - blødespidskålfarmhouse cheddar
10 min.
Quesadilla

Tør panden af med lidt køkkenrulle, og kom lidt olivenolie på. Kom en tortilla på panden, og lad den stå på 2/3 styrke. Fordel lidt af fyldet på tortillaen, steg den i et minuts tid, og kom lidt snittet kål på. Riv osten over, og læg derefter endnu en tortilla på.

Lad quesadillaen stege på den ene side, til osten smelter, mens du presser den let sammen med en paletkniv. Vend quesadillaen, når det er muligt, og steg på den anden side, til den også er sprød her. Tilføj evt. lidt ekstra olivenolie.

Gentag dette, til du har brugt alle tortillas og al fyldet. Hold evt. de første lune i en ovn, indtil de alle er færdige!

Skær de færdige quesadillas ud i passende trekanter inden servering.

limecreme fraiche 18%spidskål
20 min.
Anretning

Servér med creme fraiche og det sidste spidskål og limebåde til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mexi-kiddo krydderiblanding er en mild og børnevenlig krydderiblanding der indeholder:
  • 30% Spidskommen
  • 15% korianderfrø
  • 15% Oregano 
  • 15% Sød paprika 
  • 10% hvidløgspulver
  • 5% løgpulver
  • 5% ancho mulato chili
  • 5% pasilla chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?