0

Quesadillas med mørksej i tomatsalsa med grøn koriandersalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løggulerodNebula tomaterchilipulver
1 min.
Hak grøntsagerne

Hak løget og guleroden groft og overfør til en gryde med 1 tsk. olie pr. person. Steg grøntsagerne i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring.

Hak tomaterne groft og tilsæt til grøntsagerne sammen med chilipulveret (pas på med mængden - den er stærk). Lad det stege, imens fisken skæres.

mørksejfilet uden skindkoriander
10 min.
Skær fisken

Skær fisken i mundrette stykker og krydr godt med salt.

Kom fisken i tomatsovsen og lad det simre et par min., indtil fisken begynder at flage og sluk for varmen. Smag til med salt og sukker.

Hak korianderstilkene fint og vend i retten.

korianderspidskål
15 min.
Hak salaten

Hak spidskålen og korianderbladene i fine strimler og vend med salt, peber og lidt eddike.

Bavnehøj osten
20 min.
Lav quesadillas

Læg en tortillas på en pande og varm op ved middelhøj varme.

Spred tomatsovsen ud på pandekagen og top med revet ost. Læg en pandekage henover og lad quesadillasen stege, indtil osten smelter. Vend forsigtigt quesadillasen over på den anden side og steg yderligere 1 minut. Gentages med resten af pandekagerne og fyldet. Er man flere end to personer, kan man med fordel bruge to stegepander.

30 min.
Anretning

Skær quesadillasaerne i pizzastykker med en brødkniv og servér salaten til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?