0
Quiche lorraine
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fransk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Quiche Lorraine er en klassisk fransk tærte, der har vundet popularitet verden over.

Denne lækre ret er kendt for sin skønne kombination af sprød tærtebund, cremet fyld og den uundværlige bacon.

Historien bag Quiche Lorraine:

Historien om Quiche Lorraine går tilbage til middelalderen i Lorraine-regionen i det nordøstlige Frankrig.

Oprindeligt blev denne tærte lavet af pastadej, fløde og bacon, og den var nært knyttet til landmændsfamilier i området.

I det 16. århundrede begyndte ost, at blive tilføjet til opskriften, og quichen fik gradvist mere komplekse variationer.

 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

bacon i ternBonde Goudaporrerhvidløgæg
1 min.
Fyld

Tænd ovnen på 180 grader.

Steg bacon semi-sprødt (ikke knasende) på en pande.

Rens og skyl porrerne, og skær dem i tynde skiver (brug ikke den mørkegrønne del). Pil hvidløg, og hak det helt fint.

Sautér nu porrer og hvidløg på panden sammen med bacon og lidt smør, og smag til med salt og peber.

Rør revet ost, æg, fløde og evt. lidt revet muskatnød (hvis du har en liggende et sted) sammen, og krydr med salt og peber.

Vend bacon/porrefyldet rundt i æggemassen.

10 min.
Quiche

Beklæd en stor eller flere mindre smurte tærteforme eller ildfaste fade med tærtedejen.

Hæld fyldet i formen, og bag tærten i den forvarmede ovn i ca. 35 min., til toppen er gylden, og tærten føles fast, når du trykker den på midten.

45 min.
Anretning

Som vist.

Bonusinfo

Fremstillet af komælk i regionen Limburg i Holland. Osten produceres på et mindre hollandske mejeri, som udelukkende laver Gouda af alle fineste kvalitet. Mælken kommer fra 18 nærliggende gård, som alle har sortbrogede køer, som har fri adgang til græsarealer. Ostemassen fyldes i store 16 kg osteforme og presse. Efter saltning modnes osten i minimum 4 mdr., hvorefter den kommer til GRAND fromage affinagerie i Galten og færdigmodnes. Smagen er frugtagtig og med en fremragende syre og en smøragtig konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?