Skræl gulerødderne og skær dem i grove bidder. Kom parmesan, solsikkekerner og pillet hvidløg i en foodprocessor og hak det fint. Kom gulerødder, 1 tsk. limesaft, salt og peber ved, sæt maskinen i gang og tilsæt olie i en tynd stråle til pestoen er blød og cremet. Smag til med lime, salt og peber. Skræl rødbederne og skær dem i papirstynde skiver - anret én rødbede flot taglagt i skiver på hver af 4 tallerkner. Krydr med lidt salt og peber og dryp med pestoen. Riv lidt limeskal henover, dryp med limesaft og drys med fintsnittet forårsløg og ristet sesam. Server som forret eller som tilbehør til fx lynstegte nudler med laks, grønne grøntsager og koriander.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()