0
Pølser med hjemmelavet harissa, stegte gulerødder og mynte

Pølser med hjemmelavet harissa, stegte gulerødder og mynte

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rød peberfrugtløgharissaolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Harissaen

Forvarm ovnen til 250 grader. Skyl peberfrugten, halvér den, og kassér kernehuset.

Pil løget, og skær det i kvarte. Kom løg og peberfrugt på en bageplade dækket med bagepapir. Bag grøntsagerne uden olie, placéret højt oppe i ovnen. Lad dem stege i ca. 15 min., indtil de har fået en sort overflade.

Blend løg og peberfrugt (med det sorte skind) sammen med harissaen og 1/2 spsk. olivenolie pr. person, indtil det er blevet til en fin pure. Tilsæt evt. lidt vand, hvis blenderen ikke kan få fat. Herefter smages der til med salt og peber.

grünkern
10 min.
Grünkern

Kom grünkern i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.

Baconpølse 10%
15 min.
Pølserne

Kom pølserne på en pande, og lad dem stege i et par dråber olie over middel varme på begge sider i ca. 15 min. i alt.

gulerodmyntecitron
20 min.
Gulerødderne

Skræl gulerødderne, og skyl dem sammen med mynten. Pil bladene fra mynten, og hak dem groft. Skær gulerødderne i kvarte.

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges gulerødderne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre. Vend gulerødderne med mynten, og smag til med citronsaft, salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér pølserne med de stegte gulerødder og harissaen. 

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Næringsindhold pr. person:

Energi:
597 kcal
Fedt:
28,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,2 g
Kulhydrat:
55,9 g
heraf sukkerarter:
18,6 g
Kostfibre:
12,1 g
Protein:
25,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?