Del blomkålen i buketter. Pisk eddike, honning, presset hvidløg, sennep, salt og peber godt sammen i en skål og vend blomkålsbuketterne deri. Lad dem marinere på køl, mindst 30 min., men gerne et par timer. Skær tomaterne i halve og snit forårsløgene fint. Vend blomkål og tomater let sammen og anret på et fladt fad. Smuldr fetaen henover, dryp med 2-3 spsk. olivenolie og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Drys med forårsløg og jomfru i det grønne og server til fisk, kød eller fjerkræ.
Nigellafrø der er små sorte frø er en almindelig ingrediens i Mellemøsten og Indien. De er let bitre og pebrede i smagen, og kan steges før brug for at forstærke smagen. Nigellafrø kendes også som 'jomfru i det grønne'.Nigella bruges undertiden i garam masala eller mildere retter som for eksempel kormas. I Mellemøsten og Indien tilsættes nigellafrø gerne til en brøddej før bagning.
Kommentarer og forslag til opskriften