Trim fenniklen og snit den papirtyndt. Vend den med en smule revet citronskal, saften af den halve citron, 1 spsk. olie, salt og peber og lad det marinere på køkkenbordet 15 min. Halver tomaterne og læg dem på panden i lidt hed olie med skærefladen nedad. Lad dem stege 3-4 min. til de lige begynder at blive bløde. Kom balsamico, honning, salt og peber på panden og ryst den grundigt, men forsigtigt – tomaterne skal forblive på skærefladen. Rist videre til balsamicoen er kogt ind om tomaterne og de er møre, men uden at smatte. Anret fenniklen på et fladt fad, fordel tomaterne ovenpå og høvl parmesan henover. Drys gerne med persille eller basilikum og server til kød eller fjerkræ.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften