0

Råmarineret jordskoksalat med citron, parmesan og olivenolie (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub jordskokkerne grundigt og snit dem i helt tynde skiver - gerne på et mandolinjern eller tilsvarende. Vend dem med saften af en halv citron, lidt salt og friskkværnet peber. Anret jordskokkerne på et fladt fad og fordel fintskivet skalotteløg over. Høvl parmesanen i tynde skiver med fx en kartoffelskræller henover og dryp med olivenolien og saften af den anden halve citron. Drys evt. med persilleblade og krydr igen med lidt salt og friskkværnet peber. Server salaten som tilbehør til stegt fisk, kylling, lam eller kalv.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.