0
Sprøde Ranch kyllingelår på ristet blomkåls-salat med tahindressing

Sprøde Ranch kyllingelår på ristet blomkåls-salat med tahindressing

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
hele kyllingelårranchdressing mix
1 min.
Kylling.
  1. Ovnen tændes på 220 grader, varmluft.

  2. Sæt et ildfast fad, der kan rumme kyllingelårene, samt en bradepande med bagepapir på, der kan rumme blomkålen, ind for at forvarme.

  3. Kyllingen deles i "knæet" med en skarp kniv og kommes ned i en stor plasticpose, eller en stor skål.

  4. Hæld Ranch-krydderiet ned til kyllingen sammen med peber, salt og 1 tsk mel pr. person.  Ryst/masser grundigt, så kryddererierne fordeles jævnt.  

  5. Tilsæt 1-2 spsk olivenolie pr. person til kyllingen, og ryst/ masser igen, så olien fordeles jævnt.

  6. Kyllingelårene bages 10 minutter på den ene side, hvorefter de vendes og bager 10-15 minutter på den anden side.
blomkålcitronkartofler
10 min.
Blomkål/kartofler
  1. Blomkålen deles i mundrette buketter. 


  2. Løget pilles, deles i to og skæres i rustikke skiver på omkring 1/2 cm.

  3. Hæld blomkål og løg ned i posen/ skålen, som du brugte til kyllingerne, og riv 1/4 citronskal pr. person ned i posen, sammen med 1-2 tsk olie pr. person, samt salt og peber.
    Hvis du har hvidløg i køkkenet, smager et også godt at presse et par fed ned til kålen!

  4. Bag blomkålen og løgene til de er brune i kanterne, og er møre - omkring 15-20 minutter.
  5. Vask de nye kartofler og kog dem i let saltet vand i ca. 10-15 min.
citronbabyspinattahinolivenolie, EVOOsalt & peberflydende honning
20 min.
Spinat og dressing.
  1. Imens kålen og kyllingen bager laves dressingen:
    Tahin røres sammen med:
    1-2 tsk flydende honning pr. person
    1 spsk god olivenolie pr. person
    2 spsk vand pr. person
    Smages til med citronsaft og salt/ peber.
    Justér med lidt vand, hvis dressingen er for tyk.


  2. Spinaten skylles og slynges tør.  Læg spinaten op i en skål, der kan rumme alle grøntsagerne.
30 min.
Anretning
  1. De varme grøntsager vendes ned i skålen med spinaten og dressingen hældes over.  Anret den lune salat på et stort fad.

  2. Kyllingen anrettes ovenpå salaten og kartoflerne ved siden af.

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Ranchdressing mix indeholder:

20% dildspidser, 20% purløg, 20% persille, 10% hvidløgspulver, 10% løgpulver, 10% sort peber, 10% sennepsfrø.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.