Sæt et ildfast fad, der kan rumme kyllingelårene, samt en bradepande med bagepapir på, der kan rumme blomkålen, ind for at forvarme.
Kyllingen deles i "knæet" med en skarp kniv og kommes ned i en stor plasticpose, eller en stor skål.
Hæld Ranch-krydderiet ned til kyllingen sammen med peber, salt og 1 tsk mel pr. person. Ryst/masser grundigt, så kryddererierne fordeles jævnt.
Tilsæt 1-2 spsk olivenolie pr. person til kyllingen, og ryst/ masser igen, så olien fordeles jævnt.
Kyllingelårene bages 10 minutter på den ene side, hvorefter de vendes og bager 10-15 minutter på den anden side.
10 min.
Blomkål/kartofler
Blomkålen deles i mundrette buketter.
Løget pilles, deles i to og skæres i rustikke skiver på omkring 1/2 cm.
Hæld blomkål og løg ned i posen/ skålen, som du brugte til kyllingerne, og riv 1/4 citronskal pr. person ned i posen, sammen med 1-2 tsk olie pr. person, samt salt og peber. Hvis du har hvidløg i køkkenet, smager et også godt at presse et par fed ned til kålen!
Bag blomkålen og løgene til de er brune i kanterne, og er møre - omkring 15-20 minutter.
Vask de nye kartofler og kog dem i let saltet vand i ca. 10-15 min.
20 min.
Spinat og dressing.
Imens kålen og kyllingen bager laves dressingen: Tahin røres sammen med: 1-2 tsk flydende honning pr. person 1 spsk god olivenolie pr. person 2 spsk vand pr. person Smages til med citronsaft og salt/ peber. Justér med lidt vand, hvis dressingen er for tyk.
Spinaten skylles og slynges tør. Læg spinaten op i en skål, der kan rumme alle grøntsagerne.
30 min.
Anretning
De varme grøntsager vendes ned i skålen med spinaten og dressingen hældes over. Anret den lune salat på et stort fad.
Kyllingen anrettes ovenpå salaten og kartoflerne ved siden af.
Kommentarer og forslag til opskriften