0
Ras el hanout stegt gris med perlebyg og gulerødder

Ras el hanout stegt gris med perlebyg og gulerødder

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Perlebyg

Kog kornene i rigeligt letsaltet vand i 12-15 min., og afdryp dem i en sigte, når de er kogt.

grisekød i strimlergulerøddertomatpuréras el hanoutfløde 38% (piskefløde)parmigiano reggiano (Parmesan)
2 min.
Ras el hanout stegt gris med gulerødder

Skræl gulerødder, og skær dem i mundrette stykker.

Brun kødet grundigt af på en pande med olivenolie.

Kom gulerødderne på panden, og brun også dem grundigt af.

Kom krydderiblanding og tomatpuré på, og rist igennem i yderligere 2 min. Krydr det hele med salt, og tilsæt fløde.

Lad det hele simre under låg i 5-10 min., og kom evt. lidt vand og en bouillonterning ved.

Vend med de kogte perlebyg og revet ost (brug det halve her) lige før servering.

parmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Anretning

Som vist!

Riv det sidste ost over ved servering!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?